Zimovanje klana

Poleg poletnega tabora je eden izmed najbolj priljubljenih in težko pričakovanih dogodkov zagotovo zimovanje. Letošnjo zimo smo se 28.2. vse tri veje našega stega: volčiči/volkulje ,izvidniki/ izvidnice in popotniki ter popotnice zbrali v istem kraju - v Podragi.

Vse tri veje smo imele drugačen program, prilagojen le nam samim. Klanovci smo se tako zbrali zvečer in druženje pričeli z zabavnim večerom. Ta je vključeval številne zanimive igre, ki so nas po napornem tednu v šoli sprostile in povezale. Čeprav smo upali, da se bomo lahko na zimovanju vsaj ponoči naspali, smo svoj spanec žrtvovali za smeh in veselje volčičev in izvidnikov, ki nam je zagotovo poplačal neprespano noč. Mlajšim soskavtom smo namreč noč popestrili z nočnima igrama.

Naslednje jutro nas je po dvigu zastave in zelo aktivni jutranji telovadbi pričakal odličen zajtrk. Hvala tehniki :-) . Ker smo popotniki in popotnice, smo se po zajtrku odpravili na krajši pohod do bližnje Vipave, tako imenovane slovenske Benetke (ali veš zakaj?;)) Ker sta imeli naši voditeljici preveč energije, smo se morali še vzepti na stari grad, kjer smo odšli “v puščavo” in ob občudovanju Božjega stvarsta razmišljali o skavtsvu. Pot nazaj je zaradi pogovorov in načrtovanja poletnega tabora hitro minila in že smo se veselili toplega kosila, ki nas je čakalo v župnišču.

Žal smo se zaradi obveznosti morali nekateri že kmalu po kosilu posloviti, drugi pa so skupaj ostali še do večera in si čas krajšali ob načrtovanju poletnega tabora. Hvala Bogu za naši voditeljici, ki kljub našemu nerednemu in občasno neresnemu obiskovanju skavtov, ne obupata nad nami in sta nam pripravili čudovito zimovanje.

Komunikativna bouha

Objavljeno v Aktualno, Klan, Novice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.