Poletni tabor Čete s Krasa

Od 18.7. do 25.7.2020 smo Četa s Krasa imeli poletni tabor v Sanaborju.

Voditeljici sta nas pričakali pri Sanaborski cerkvi. Skupaj smo se odpravili proti travniku ob reki Beli, kjer smo taborili. Ob prihodu je rahlo deževalo, a dež je kmalu ponehal. Najprej smo se lotili postavljanja šotorov, nato pa smo pripravili ognjišče in stranišče. Fantje so odšli v gozd po drevo za jambor.

Naslednji dan smo uradno začeli tabor z dvigom zastav v kvadratu. Kvadrat smo ponovili vsako jutro, prav tako pa smo vsako jutro ponovili skavtske zakone. Voditelji so vsako jutro tudi ocenjevali šotore. Ponoči smo stražili tabor. Večino noči je prišlo do kraj zastavic. Imeli smo dan vodnikov ter dan restavracij, odšli smo tudi na hajk. Dekleta smo se odpravile do vasi Kovk, fantje pa na Nanos.

Na pot preživetja smo se odpravili po soteski reke Bele. To je bila moja prva pot preživetja. Bila je zelo zabavna. Na taboru smo imeli tudi izpite. Zadnji dan smo med sveto mašo novinci dali obljube. Ta tabor je bil zelo zabaven. Hvala voditeljem za prijaznost in potrpežljivost, Bi-Pi.

Paula

Skavtski tabor sem komaj čakala, saj je na vsakem polno novih doživetij.

Taborili smo v Sanaborju ob reki Beli. Na letošnjem taboru se je četi pridružilo veliko novincev in na taboru dalo obljubo. Meni se je v spomin naj bolj vtisnil dan, ko smo imeli hajk. Punce smo šle do vasi Kovk, fantje pa so se podali na Nanos. Za prenočitev smo si morali postaviti bivak in v njem prespati. Vedno ena izkušnja več.

Letos sem našla nov izziv, to je nočna straža. Nočno stražo imam zelo rada, takrat varujemo tako taborne zastave kot vodovne zastavice. Noč preživim napeta kot struna in izostrim čut kot mačka, kakšno noč mi to ne uspeva najbolje, ker je bil naporen dan in veliko vsega lepega. Na tem taboru je bila nova izkušnja tudi nevihta, ki je povzročila veliko škode. Vendar smo bili kljubvsemu vsi suhi. Bodite pripravljeni!

Barbara

Za več slik klikni name

Objavljeno v Aktualno, Četa, Novice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.