Ne boj se goreti!

Luč miru iz Betlehema tudi letos prihaja v Sežano. Uradni sprejem bo v soboto, 21. 12. 2019, ob 19.00 pri maši, skavti pa se dobimo že ob 16.00. V naslednjih dneh bomo skupaj ponesli plamen po celem Krasu v upanju, da sporočilo miru doseže čim več ljudi.

Vsako leto spremljata plamen poslanica in geslo. Letošnje geslo se glasi NE BOJ SE GORETI. Letošnja poslanica je zastavljena nekoliko drugače, saj je napisana v obliki pogovora. Na eni strani je nekdo, ki bi rad gorel, pa se boji, da njegov plamen ni dovolj velik in da sam ni dovolj dober, na drugi strani pa je njegov pravi prijatelj. Ta ga potolaži, prežene njegov strah in mu pove, da bo težko vedno dovolj dober za vse, a da bo vedno dovolj dober zanj in za vse ostale, ki ga imajo zares radi.

Se vam zdi občutek, da včasih enostavno nismo dovolj dobri, kaj znan? Verjetno se je vsak že kdaj srečal s tem občutkom. Včasih se premalo zavedamo, da smo vsi le ljudje, da delamo napake in da lahko damo zares vse od sebe, pa za nekatere to še vedno ne bo dovolj. A ravno v takih trenutkih bi se morali ozreti naokrog in opaziti, da nismo sami. Tudi druge je strah in se bojijo "goreti". Zato pa imamo drug drugega, da se spodbujamo, opogumljamo in si stojimo ob strani.

Luč miru iz Betlehema je tukaj zato, da nas opogumlja in spodbuja. Prosi nas, naj z njenim plamenom opogumljamo tudi druge, naj v njih vidimo svoje brate in sestre, pri tem pa naj se ne bojimo goreti za ljubezen in mir.

Luč je tu. Čaka, da jo ponudim bližnjemu in z njenim plamenom zanetim mir. Vendar se bojim …

Česa se bojiš?

Strah me je, da moj plamen ni dovolj velik in jaz nisem dovolj dober, da ga ponudim drugim. Kako naj jim stopim naproti, ne da bi me odrinili od sebe? Kaj, če zaradi mene zavrnejo plamen in mir, ki ju prinašam?

Res je, da nikoli ne boš dovolj dober za vse. A zakaj bi te to ustavilo?

Kako naj bi me ne ustavilo?

Nikoli ne moreš ugajati vsem, a zame boš vselej dovolj dober, ker te imam rad. Ko to sprejmeš in v svetlobi plamena pogledaš sočloveka, vidiš, da je tvoj brat in ne nasprotnik, tvoja sestra in ne sovražnica.

Naj potem še gorim?

Vedno. Samo z lučjo lahko preženeš temo in samo z ljubeznijo lahko prižgeš mir.

Objavljeno v Aktualno, Novice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.