Zimovanje krdela

V petek, ko smo prišli, so nas voditelji že čakali.

Razpakirali smo svojo prtljago in vzeli iz nahrbtnika menažke, saj je bil že čas za večerjo. Povečerjali smo gres, nato smo pomili posodo in se šli v sobe igrat zabavne igre. Pred spanjem smo spoznali še zgodbo o Maniju iz Ledene dobe. Nato smo šli spat. Ponoči so nas zbudili in pobirati smo morali svetleče znake. Sledili smo svetlikajočim se oznakam in belemu "snegu". Ko smo prišli nazaj v gozd, smo morali najti škatlo s čokolatini in ugibali smo geslo. Ko smo se vračali, so nas "tigri" ujeli in mi smo se jim upirali. Vzeli so Manija, toda mi smo jih žgečkali in so se umaknili. Potem smo sladko zaspali.

Naslednji dan smo se zbudili, šli na zajtrk. Njami nutela, marmelada, mleko, čaj ... Po zajtrku smo se odpravili na Socerb. Ko smo prišli do vrha, smo pozvonili za srečo in pojedli malico (banano, suhe krhlje). Ko smo prišli nazaj v župnišče, je sledilo kosilo. Po kosilu smo se igrali po želji. Mi smo imeli disko. Zagrnili smo rulete in plesali s svetlikajočimi palčkami. Po počitku smo si pri sosedih ogledali živali: kače, legvane, prepelice, ... Potem smo šli na večerjo. Po večerji smo dobili obesek za na rutke. Poslušali smo zgodbo, dobili plene.

V nedeljo po zajtrku smo se odpravili k maši. Po maši smo se spakirali, počistili hišo in spustili zastavo. Takrat so nas že prišli iskat starši. Najbolj všeč so mi bile nočne igre. Imeli smo se zelo lepo.

Andrej in Veronika

Objavljeno v Krdelo, Novice, Aktualno

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.