Zimovanje klana v Rodiku

V petek 4. 1. smo Marko, Helena, Tjaša, Urša, Eva in Monika šli na zimovanje. Zbrali smo se v župnišču v Rodiku, kjer nas je prisrčno sprejel župnik Niko.

Ko smo se namestili v sobo, smo si postregli s čipsom in župnik nam je skuhal čaj. Zabavni večer smo začeli z Activityjem in nadaljevali z igrami, kot so vozniški izpit, mumija in morilec. Ob polnoči smo se namestili v spalke in okupirali celo dnevno sobo, kavč, prost jogi in tla. Res smo hvaležni, ker nam je bil dan tako velik prostor.

Naslednji dan smo imeli jutranjo telovadbo, molitev in zajtrk. Po njem smo imeli v dnevnem prostoru katehezo na temo ljubezni do sebe in drugih. Kasneje smo se razdelili v pare in pričeli z služenjem. Urša in Helena sta služili župniku in počistili okolico župnišča, razstavili in razsekali odpadne police in neuspelo poskušali cepit drva. Tjaša in Marko sta se odpravila po vasi in našla sta gospo, ki sta ji pomagala pri pospravljanju kupa vej in odpadkov na dvorišču. Prislužila sta si tudi nagrado. Medtem sta Monika in Eva pridno kuhali juho in pekli krompir s čevapi za kosilo. Ker smo se zelo najedli, smo si vzeli po kosilu krajši počitek in pomili posodo. Ker je bilo zelo mrzlo, smo se odpravili na gmajno zakurit ogenj, na katerem smo kasneje skuhali čaj. Ko je bil ogenj zakurjen, smo klanovci imeli puščavo in se odpravili vsak na svoj konec, kjer smo razmišljali o svoji prihodnosti. Ko je bil čaj skuhan, smo se z veseljem z njim pogreli, zraven pa jedli napolitanke. Ogenj smo ob mraku pazljivo ugasnili in se odpravili nazaj v hišo. Ob 18.00 smo se udeležili svete maše, kjer so nas bili verniki zelo veseli. Po maši smo začeli kuhat večerjo - tradicionalno pašto. Nadaljevali smo z Dixitom in kasneje zelo hitro zaspali, saj smo bili zelo izmučeni.

Naslednji dan smo se zbudili, telovadili, razmišljali o prihodnosti klana Btwni in začeli pospravljat prostore. Ob 11.00 je bilo za nas zimovanja konec in zapomnili si ga bomo po mnogih lepih spominih.

Pozitivna bouha

Objavljeno v Klan, Novice, Aktualno

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.