Smo dobili rutko

V petek 11. 5. popoldne smo se sežanski skavti zbrali na avtobusnem postajališču v Tomaju in se skupaj odpravili proti njivi z že postavljenimi šotori za volčiče.

Tam so nam naročili, naj si IV postavimo svoj bivak, VV pa ogenj. Postavili smo tri bivake, vsakega za svoj vod, v katerih smo spali po štirje. Naš prostorni trosobni bivak je bil prav specialno postavljen, saj nam je pri tem pomagal Marko. Ko se je stemnilo, smo zakurili ogenj in zraven peli pesmi. Pri tem mi je bilo mi je zelo lepo.

Po ognju smo se odpravili spat v naša zasilna bivališča, naslednje jutro pa je fantovski vod za odkupnino moral delati sklece, ker smo vstali malček prezgodaj (okoli 3.00 namesto ob 7.00). Zajtrku je sledila zafrknjena orientacija, njej pa zabavne delavnice, ki so jih vodili bivši voditelji, njihovi sorodniki in stegovodkinja. Po generalki nas je nekaj kapljic dežja pregnalo v tomajsko cerkev, kjer smo imeli svečan obred obljub in novinci smo dobili rutko. Po obljubah smo odšli na slastno kosilo, pri tem pa se še malo družili in nato odšli nazaj v pred merjasci dobro zavarovana domača bivališča.

avtor besedila: Lovro 

avtor slik: Marko Pleterski

Za več slik klikni name

Objavljeno v Aktualno, Novice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.